vrolijke hond

vrolijke hond

Deze hond heeft al een aantal keer met mij en met haar baas een gesprek gehad. Steeds mag er iets in beweging worden gezet. Mijn manier van werken is dus al bekend bij deze hond en haar eigenaar.

Op een dag stuurt ze me een berichtje:

“Hoi Hanny, Mijn hond was het onderwerp van een gevecht twee weken terug en gelukkig was ik er snel bij en heeft ze lichamelijk geen ernstige verwondingen opgelopen.

Maar ik kan zien dat er iets in haar veranderd is, naar andere honden toe stelt ze zich nog steeds uitdagend op, waardoor er snel weer spanningen ontstaan en ik ben bang dat als dit verder opbouwt er weer een gevecht ontstaat.

Zou jij misschien weer een keertje met haar in gesprek kunnen gaan?”

Uiteraard ga ik met haar in gesprek, altijd weer is het mooi om te zien wat ik mag delen voor de hond en zijn eigenaar, zodat ze samen verder kunnen.

Een paar weken na het gesprek ontvang ik deze vrolijke update:

“Hoi Hanny, ik wil het je toch even terugkoppelen. Sinds ons laatste gesprek zie ik een andere hond, veel blijer en weer op mij gericht. Gisteren hebben we zelfs voor het eerst samen gespeeld met een tugg toy. Zij in het begin nog heel voorzichtig. Chasen vindt ze leuk, maar een prooi daadwerkelijk pakken is nog gek, ze kijkt me eerst aan of het mag ? maar we bouwen het langzaam op. Zo fijn om haar zoveel meer levendig te zien!

Dank je wel daarvoor. Ik ben zo blij met deze ontwikkelingen. Tot gauw!”

Ieder gesprek met een dier is voor mij bijzonder. Bijzonder omdat een dier iets wil vertellen. Dat wat er tijdens een gesprek met een dier aan het licht komt is altijd helpend. Het levert inzichten op waardoor dier en mens weer samen verder kunnen.

Loop jij ook rond met vragen die niet beantwoord kunnen worden omtrent het gedrag van je dier? Of zou je wel eens willen weten wat hij ergens van vindt? Denk eens aan deze manier van kijken. Samen met jou en een foto van je hond ga ik aan de slag en haal ik naar voren wat er gezien mag worden, onderzoek of er ondersteuning gegeven kan worden en je krijgt adviezen als het om training gaat. Alles om dier en mens met elkaar in optimale verbinding te krijgen.

Hanny Poos

hanny@poositief.nl

Poositief is de manier waarop ik in het leven sta. In mijn blogs en bijdrages kan je lezen wat ik in de praktijk tegenkom en waar ik mee bezig ben.

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply