Transformatie – groei – onderzoek – ONAFHANKELIJK

Transformatie – groei – onderzoek – ONAFHANKELIJK

Shift die aanstaande is omdat de nieuwe maan, die staat voor nieuwe ideeën en nieuwe plannen al een tijdje aan het werken is.
Die energie die nu gaande is, gaat over jouw doel. Wat wil je hier op aarde komen doen, wat wil je bereiken, welke voetstappen wil je achter laten? Als je dit avontuur, deze gang in het pretpark wat je aarde kunt noemen. Wat wil je dan neerzetten of aangaan?
Mooie dingen die ik in mijn praktijk tegenkom en die precies aansluiten bij deze energetische beweging, neem ik waar, want vandaag komt een client bij me die onafhankelijk wil zijn.
Je ultieme groei is ‘volwassen worden’ denk ik. Vrij komen van patronen die komen uit je kindertijd of misschien wel van voor de kindertijd. Vandaag ga ik aan de slag met dit gevoel van onafhankelijkheid. Tijdens het werken stuiten we in eerste instantie op patronen en gedragingen die worden meegedragen vanuit de familie; een groot gevoel van verantwoordelijkheid dragen, je schuldig voelen… een heel scala van verschillende manieren van schuld en boete komt voorbij. Mijn cliënt herkent het allemaal en langzaam maar zeker komt er rust. Er komt ook veel informatie vrij. Bijzonder in deze opstelling is dat er veel ‘wijze woorden’ worden uitgesproken. Uiteindelijk zijn we in de opstelling daar waar we kunnen onderzoeken hoe het met onafhankelijkheid staat. De cliënt staat zelf in de opstelling en ik ga het woord ‘onafhankelijkheid’ met haar nader onderzoeken.
Ik werk vaak met kleine gekleurde vilten matjes. Ze kiest voor onafhankelijk: een frisgroen matje. Ik leg het op mijn hoofd en zeg tegen haar: “het lijkt wel alsof ik nog moet uitkomen als een plantje.. Alsof ik nog niet geboren ben”. Daarna voel ik me als een soldaat. Ik zie een heel peloton soldaten en ik salueer. Er komt muziek bij en mijn client begint over Partizanen en Bella Ciao.. Zo herkenbaar in mijn rol als onafhankelijk. Ik ervaar strijd en oorlog, ik salueer, ervaar een onafhankelijke staat en allerlei beelden komen voorbij. Mjn client herkent het en geeft aanvullingen die in haar oppoppen. Dan komt een gevoel van love, peace and happiness voorbij. Het hippietijdperk. Mijn client labelt : rebels en verzet, dat zit dus ook in onafhankelijkheid. Al die tijd sta ik links voor en als dit verzet wordt benoemd ga ik recht voor de cliënt staan. Die kijkt me recht aan en onafhankelijk zegt dat het beschikbaar is. Maar dat het niet beschikbaar is als je vanuit de andere kant komt. Dualiteit… aardse realiteit.. (wederom van die wijze lessen) onafhankelijkheid voelt en gedraagt zich speels. Terwijl het zo voor de cliënt staat zegt het: “test me maar, zeg maar wat je nu belangrijk vindt op het gebied van onafhankelijkheid”. Terwijl de cliënt nadenkt en zegt “Ik wil onafhankelijk zijn”, ervaar ik dat dat waar is. Ik moedig haar aan en ze zegt: “ik wil onafhankelijk van mijn man zijn”. Op dat moment ervaar ik zo dat dit niet waar is en ik ga aan de kant. Zo voelbaar is het dat dit (nog) niet klopt. De wens is er wel, maar in haar systeem is het beslist nog niet kloppend. Terwijl ik daar zo sta vraag ik of ze wat kan toevoegen aan die tekst. Uiteindelijk blijkt hier dat ze zonder oordeel moet zijn. Dan komt onafhankelijkheid weer voor haar staan, voelt vriendelijk en vraagt of ze nog verder wil spelen. Ze begint met “ik wil onafhankelijk zijn, ik durf onafhankelijk te zijn”, maar op het moment dat ze zegt: “ik kan onafhankelijk zijn”, komt onafhankelijk in beweging en ik gedraag me echt verschrikkelijk. Als ik voel dat ik een grotere groep voorstel en dat ook benoem… (ik ben een collectief van gescheiden vrouwen, met kinderen en die vinden iets van onafhankelijk) … je kan dus niet zomaar onafhankelijk zijn… blijken er in haar delen te zijn die het daar mee eens zijn. Dat maakt je afhankelijk. Steeds komt in deze opstelling terug hoe belangrijk het is om bij jezelf te zijn. Hoe onafhankelijk je ook wilt zijn, als je bij jezelf bent, kan je ‘onafhankelijk zijn’ steeds beter voelen. Misschien is op jezelf vertrouwen en onafhankelijkheid wel hetzelfde.
Ik ben benieuwd… Hoe is het voor jou als je denkt over onafhankelijk?
fotocredits: https://unsplash.com/@drewtilkhttps://unsplash.com/@drewtilk

Hanny Poos

hanny@poositief.nl

Poositief is de manier waarop ik in het leven sta. In mijn blogs en bijdrages kan je lezen wat ik in de praktijk tegenkom en waar ik mee bezig ben.

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply