Systemisch werken

Familie- en organisatieopstellingen

Iedereen maakt deel uit van meerdere systemen. Het belangrijkste systeem is je familiesysteem, met je ouders, voorouders en je eigen kinderen. Maar daarnaast werk je misschien ook in een organisatie en maak je daar deel uit van het organisatiesysteem. Of je kind zit bijvoorbeeld op school en maakt daar deel uit van het onderwijssysteem.

Door op te stellen krijg je antwoord op je vraag en verandert je leven. Het is bijzonder, maar na een opstelling hoef je in eerste instantie niets te doen. De oplossing die in de opstelling wordt getoond, ontvouwd zich op welke manier dan ook op een dieper niveau in je leven. Mooi is ook dat je met opstellen maar een kant op kunt: de kant van verbetering , ontspanning en balans.

Er zijn zoveel mogelijkheden om op te stellen. Afhankelijk van de vraag werk ik op onderstaande manieren

Eén – op één in mijn praktijk

Er zijn verschillende manieren om op te stellen. Centraal staat jouw vraag. In mijn praktijk werk ik met voorwerpen die mensen vervangen. Hiervoor maak ik gebruik van bijvoorbeeld voorwerpen die we vrij in de ruimte kunnen plaatsen.

Wat zichtbaar wordt bespreken we in de sessie. Daardoor ontstaat als vanzelf het antwoord op je vraag. Het is als een soort van zaklamp die in het duister zich richt op een bepaald aspect. Dat zou bijvoorbeeld een klacht kunnen zijn die je nu ervaart en waar dat vandaan komt. In een opstelling worden de blokkades zichtbaar.

Met representanten

In samenwerking met Vicky Lolkema Coaching is er de mogelijkheid om een opstelling met representanten te doen. Hiervoor zijn voor 2020 een aantal dagen gereserveerd. Maandelijks hebben we op woensdagochtend de mogelijkheid om te werken in een fijne ruimte in de “Waard van Kekerdom” met representanten. Hierbij bestaat de mogelijkheid om een vraag in te brengen. We starten om 10 uur en eindigen om 13.00 uur zijn. Voor 2020 hebben we de volgende ochtenden vastgelegd.

• 12 februari 2020
• 11 maart 2020
• 8 april 2020
• 13 mei 2020
• 10 juni 2020.

Aan het inbrengen van een vraag zijn kosten verbonden. Als je nog niet bekend bent met opstellen, is het uiteraard mogelijk om vooraf een keer bij ons in de groep aanwezig te zijn, zonder dat je een vraag inbrengt. Ben je nieuwsgierig naar opstellen? Neem contact op via de website.

Vanuit het verlangen

Bij deze werkwijze laat je taal de toegang worden tot het onbewuste. Het komt er in het kort op neer dat je een zin formuleert waarin je je verlangen uitspreekt. Een verlangen naar verandering, een poging tot zelfreflectie of een inzicht dat maar niet wil komen. Je verlangen als het ware opgesteld. Wat je te zien krijgt is een representatie van het gesproken woord. Het gesproken of geschreven woord staat niet op zichzelf, maar is verbonden met die diepere, onbewuste betekenis. Levenservaringen en gebeurtenissen geven kleur aan een woord en bepalen voor een groot deel de betekenis ervan voor de persoon die het gebruikt.

Met de methode die is ontwikkelt door Franz Ruppert kom je op een andere manier achter hoe het voor jou in elkaar zit. Deze video laat je zien hoe het ‘werkt’.

Wil je snel een afspraak?