NEI therapie

Neuro emotionele integratie en de filosofie van NEI

NEI is een  heel vriendelijke methode waarbij eindeloze praatsessies niet nodig zijn.  Jouw onbewuste wordt bewust. En dat wat is opgeslagen in je ‘cel’geheugen komt naar boven. We gaan op zoek naar de oorspronkelijke situatie waar je klacht een gevolg van is. Elke emotionele gebeurtenis waarbij emoties niet geuit zijn, elk gesprek met conflicterende verwachtingen, elk gevoel dat niet geplaatst kon worden, zorgt ervoor dat er energetisch iets vastloopt. Soms raken dergelijke “onopgeloste” zaken in gedachten op de achtergrond. En ben je je er niet meer bewust van.

De zoektocht naar de onverwerkte onbewuste emoties of blokkades, die vaak de oorzaak zijn van pijn, stress, overbelasting, trauma’s of negatieve ervaringen, zorgt ervoor dat duidelijk wordt wat je systeem in de war schopt. Met de technieken die bij een NEI- sessie horen, kan je deze blokkade opheffen of de emotie alsnog verwerken.

Als dat is gebeurd kan je lichaam herstellen en vormt NEI de sleutel. Naar een leven in harmonie, balans en met een positief gevoel.

“NEI brengt positiviteit in je leven”

Voor wie is NEI geschikt?

Nei is een holistische aanpak die het hele lichaam en zijn mogelijkheden tot bloei kan laten komen.

Eigenlijk ga je ervan uit dat je lichaam alles in zich heeft om compleet of heel te zijn. En hoe ongelooflijk het ook klinkt, de methode is voor heel veel problemen een hulpmiddel. NEI is erop gericht om je eigen potentieel tot wasdom te laten komen en te ervaren dat je niet hoeft te leven in angst, pijn en tekortkoming.

Het is geschikt voor bijvoorbeeld leer- en gedragsproblemen, bij pestgedrag, bij bedplassen, faalangst, concentratiemoeilijkheden, eetproblemen (zowel teveel als te weinig), slaapstoornissen, sensitiviteit en hoog-sensitiviteit, verslavingen, dyslexie en dyscalculie. En mocht hier niet tussen staan wat je zoekt, bel me op, want samen kunnen we er echt uit komen wat er voor jou in jouw situatie mogelijk is. NEI is vrij van oordeel en alles kan! Het gaat uit van je mogelijkheden. Het geeft je energie. Het is geschikt voor jong en oud. Het gaat samen met alle andere methoden. Het brengt je bewustwording in je eigen proces. Het komt snel tot de kern. Het biedt je nieuwe mogelijkheden. En laat je leven in plaats van overleven.

Kinderen

Jonge kinderen tot een jaar of 9 kunnen hun gevoelens heel intens ervaren. Niet altijd zijn ze al in staat om hun gevoelens een plaats te geven. Intense gevoelens, die ze niet goed kunnen plaatsen, kunnen klachten veroorzaken waar je als ouder mee te maken krijgt. Angsten, waaronder faalangst, onzeker zijn over jezelf, weinig zelfvertrouwen, pestgedrag, boosheid of frustratie, teruggetrokken gedrag of juist druk gedrag, concentratieproblemen, motivatieproblemen, lichamelijke klachten als buikpijn, hoofdpijn of migraine, slecht slapen, nachtmerries, veel huilen (huilbaby’s). Kinderen, met name jonge kinderen, staan nog heel ‘open’. Hierdoor is het mogelijk om een kind grote stappen te laten maken in zijn proces. Mocht je met een jong kind naar mijn praktijk willen komen dan wil ik graag in eerste instantie met de ouders afspreken. Hierdoor kunnen we het tweede bezoek met je kindje erbij goed laten verlopen en weet jij ook wat er gaat gebeuren.

Jongeren

Jongeren zitten in een fase in hun leven waar alles op losse schroeven komt staan. Je loopt tegen zeer veel zaken op thuis, op school, tussen je vrienden of als je alleen bent. Vaak ben je op zoek naar houvast en zelfvertrouwen. Alle emoties vliegen op deze leeftijd door je lijf en soms lukt het je niet om jezelf goed te leren kennen. Via NEI en andere vaardigheden en technieken die ik bezit kijken we naar de dingen die je bezig houden en waar je last van hebt. We ontwarren de zaken waar je tegenaan loopt zodat je op eigen kracht weer poositief in het leven kunt staan.

Volwassenen

NEI heeft mij gebracht dat ik heb mogen ervaren dat je niet hoeft te leven in pijn, angst of problemen. Mijn talenten en vaardigheden optimaler leren benutten en leven vanuit groei. Mijn eigen groei. NEI heeft mij kennis laten maken met mijn eigen zielskracht. Alles kan en alles is mogelijk! Hierin heb ik een rotsvast vertrouwen gekregen en ik deel dat graag met je.

En ook geschikt voor dieren

Door mijn ‘hondenhobby’ ben ik in de praktijk NEI bij dieren gaan toepassen en langzaamaan ben ik steeds meer dieren met NEI gaan ‘begeleiden’. Het resultaat is bijzonder.

Probleemgedrag als uitvallen naar andere honden, of rijden op de baas zijn via het onderbewuste van de hond te benaderen. Hiervoor kom ik naar je toe of we doen het via FaceTime of Skype, zodat je dier niet uit zijn of haar omgeving weg hoeft en zijn onbewuste mij gemakkelijker toelaat.

Wil je snel een afspraak?