Nachtmerrie

Nachtmerrie

Bij me kwam een jonge client (ongeveer 18 jaar) die behoorlijk last had van nachtmerries. Zo erg dat ze er steeds slechter van ging slapen. Eigenlijk was het zo dat iedere avond al een heel gedoe was om überhaupt naar bed te gaan. De nachtmerries vormden een obstakel die haar nachtrust behoorlijk onder druk zette.

Ze kwam samen met haar moeder en ik luisterde naar haar verhaal. Ze had al van alles geprobeerd en nu had ze zelfs slaapmedicatie gehaald. Gewoon omdat ze er ook zo moe van werd.

Na een korte intake gingen we aan het werk. Niet omdat ik niet van luisteren houd, maar omdat al duidelijk was dat er ‘gewerkt’ kon worden. Deze keer moest er een opstelling worden gedaan. In korte tijd hadden we de personen in het veld staan. Waardoor duidelijk was dat we een eind de geschiedenis van haar familie in gingen. Het werd een vrouwenlijn van kind – moeder – oma – overgrootmoeder – tot haar betovergrootmoeder.

Voor mij blijft het mooiste aan mijn werk dat ik mag onderzoeken, mag meekijken en dat wat we vinden klopt. Ook zo in deze sessie. Terwijl ik de plek inneem waar het verhaal van de nachtmerrie aan gelinkt lijkt te zijn, wordt bij de client duidelijk dat ze zich diep verbonden voelt met deze persoon uit hun familie. Soms kan je niet goed uitleggen wat je precies gaat doen, maar als alles samenvalt is wel voor iedereen die erbij betrokken is, duidelijk dat zich wat onthult. Dat met de liefde doen die je voor de ander voelt is mijn werk. Waardoor zelfs een nachtmerries kan worden getemd.

Hanny Poos

hanny@poositief.nl

Poositief is de manier waarop ik in het leven sta. In mijn blogs en bijdrages kan je lezen wat ik in de praktijk tegenkom en waar ik mee bezig ben.

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply