L???????? ???? ?? ????…

L???????? ???? ?? ????…

Soms is dat moeilijk, want hoe moet je luisteren naar je lijf als je het nog niet weet hoe dat te doen? Zo ook vandaag. Er komt een klant binnen die me vertelt dat ze eigenlijk graag wil kijken naar hoe het komt dat eten zo’n probleem voor haar vormt. Als we aan het werk gaan blijkt dat er in haar herinneringen dingen opgeslagen zijn. Dingen als : er wordt niet naar mij geluisterd… ik doe er niet toe… als je boos wordt krijg je op je kop… heel veel dingen. En ze worden gevoeld. De herinneringen die je ooit hebt meegemaakt blijf je meedragen. Tot je besluit dat je er genoeg van hebt.
Vandaag kijk ik met haar naar een herinnering en we maken gebruik van IEMT. IEMT is een krachtige methode waarin je helemaal niet veel hoeft te vertellen. Maar er is in dit geval een hele duidelijke herinnering waar we mee werken. Het duurt niet zo heel lang. En na een tijdje klaart haar gezicht op. Het is duidelijk. Haar lichaam laat alle spanning los en als ik uiteindelijk nog ondersteun met het gesprek laat ze weten, hoe ongelooflijk waar de woorden zijn die ik met haar deel.
Een bijzondere ochtend weer. De verhalen zitten in je lijf. Luister naar het gefluister. Dan hoeft het niet meer zo te schreeuwen. Soms is dat het…

Hanny Poos

hanny@poositief.nl

Poositief is de manier waarop ik in het leven sta. In mijn blogs en bijdrages kan je lezen wat ik in de praktijk tegenkom en waar ik mee bezig ben.

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply