“I? ??? ?? ??? ??????, ???? ?? ????? ?????? ??? ?? ??????????????”.

“I? ??? ?? ??? ??????, ???? ?? ????? ?????? ??? ?? ??????????????”.

Vandaag ontdek ik iets over mondkapjes… Ik werk online en we onderzoeken een jongentje. Hij heeft het moeilijk op school. Samen met zijn moeder zit ik in een zoom sessie, regelmatig kijk ik met haar mee naar dingen die in haar leven spelen, maar vandaag staat haar zoontje centraal. We komen tijdens het werken bij een deel dat hem in zijn ontwikkeling belemmerd. Ik besluit om het via een opstelling te onderzoeken. Samen met zijn moeder.Ik vraag haar zich te verbinden met dit deel dat haar zoontje belemmert en dan gebeurd er echt iets heel raars. Aan de andere kant van de zoom komt geen woord meer uit de moeder. Haar mond zit dicht en ze probeert me duidelijk te maken dat ze niet meer kan praten, niets meer kan zeggen. Het ziet er best grappig uit eigenlijk, maar ze raakt langzaam een beetje wanhopig en besluit om in de chat te schrijven dat ze echt niets kan zeggen, haar mond zit dicht, er zit een mondkapje voor.Haar zoontjes wens waar we aan begonnen waren was “ik kan voluit leven”…No way dus. Het belemmerende deel belet om te praten, te eten, te drinken, belet zijn totale ontwikkeling in deze opstelling. Totdat duidelijk wordt waar de angel in zit:“ik kan je wel afdoen, maar ik wordt overal met je geconfronteerd”.Mondkapjes dus. Het belemmerd dit jongetje in zijn leven. Het belemmerd hem omdat ze overal om hem heen gedragen worden.

Hanny Poos

hanny@poositief.nl

Poositief is de manier waarop ik in het leven sta. In mijn blogs en bijdrages kan je lezen wat ik in de praktijk tegenkom en waar ik mee bezig ben.

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply