“Every-body” has a story

_every-body_ has a story

Wat is het verhaal dat jouw lichaam vertelt?

Ieder lichaam vertelt zijn eigen verhaal. Dit verhaal onderzoeken we door je verlangen te onderzoeken. Wat is jouw diepe verlangen? Waar wil jij, vooral nu in deze tijd, waarin je in een beperkte ruimte wordt terug geworpen heen?

eerstvolgende online opstelling


Widget not in any sidebars

Is het misschien een verlangen naar meer rust, een ander gevoel, ander gedrag (want zo dicht op elkaar dat vraag heel wat van je) of verlang je juist naar andere gedachtes. Kort en bondig kan je verlangen zijn: ik wil een betere relatie met mijn kind, ik wil van mijn onrust af, ik wil gelukkig zijn, ik verlang naar liefde voor mezelf. Alles kan. Het is altijd jouw verlangen.
Misschien is er een verlangen om je te ontwikkelen in je werk of in je relaties of heb je een verlangen omdat je chronisch ziek bent en wil je meer welzijn of gezondheid ervaren.

Elke vraag en élk verlangen dat er voor jou toe doet in je leven kan aanleiding zijn voor een interactieve zelf-resonantie. Of het nu om je gezondheid gaat, om het functioneren op je werk, om relaties met andere mensen, om gedrag of gevoelens die je van jezelf niet begrijpt of om het verwerken van tegenslagen, ingrijpende gebeurtenissen of verlieservaringen: elk verlangen dat jij formuleert kan het vertrekpunt zijn.
Dat is de basis van de interactieve zelf-resonantie methode kortweg IZR.

 

 

Al een tijd werk ik ermee en sinds een aantal maanden heb ik er on-line ervaring mee opgedaan in de één op één coaching. Afgelopen maanden is gebleken dat het ook mogelijk is om dit in groepen te doen! Daarbij maak ik gebruik van zoom bijeenkomsten. En gaan we met anderen aan de slag om JOUW VERLANGEN, te onderzoeken. Dat doe je middels een zin. De zin is je vertrekpunt. Je onderzoekt met deze specifieke methode wat de oorzaak is dat je nog niet vrij bent om te verwezenlijken wat je ten diepste wenst. Zodat je wordt wie jij diep van binnen wil zijn.

Het werken online is uiteraard ontstaan door de lockdown. Het is fijn om zo samen te ontdekken en te onderzoeken wat jou van je verlangen af houdt. Daarom start ik een groep. Een keer per maand een online bijeenkomst waarin we met een kleine groep mensen onderzoeken hoe het voor jou is.

 

Heb je zin om mee te doen? Heb je al wel of misschien juist geen ervaring? Dat maakt niets uit. Met behulp van IZR kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in wezen bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Met deze methode verken je jouw innerlijke wereld. Zo ontdek je patronen die je misschien al vroeg in je leven hebt gevormd, omdat ze ‘daar en toen’ passend waren voor de omstandigheden waarin je verkeerde, maar die je in het ‘hier en nu’ kunnen belemmeren. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je traumatische ervaringen hebt opgedaan die nog niet zijn verwerkt. Tijdens een IZR-proces ontmoet je delen, gevoelens en drijfveren van jezelf, waardoor je jezelf beter begrijpt, gevoelens kan toelaten en jezelf bevrijdt van oude patronen.

Het doel is dat je de zeggenschap terug wint over jezelf en je eigen leven. Mildheid en compassie met jezelf en anderen zijn daarbij sleutelwoorden.

 

ERVARINGEN

Gisteren heb ik voor het eerst een (online) groepsopstelling met Hanny en drie andere deelnemers gedaan. Wat een ervaring! Heel bijzonder om op deze manier kennis met andere mensen te mogen maken en een onderdeel te mogen zijn van hun proces, en ik vond het zo mooi en waardevol dat andere mensen dat voor mij wilden doen. Bijna bizar hoe we een enorme bron vol van informatie en gevoel voor elkaar werden! Hanny begeleidt heel fijn, voelt goed aan hoe en waar ze kan sturen: ze laat jouw proces aan jou maar springt in op het moment dat je dat nodig hebt. De openheid, het begrip, de liefde en verbondenheid tussen een groepje onbekende mensen waren bijna tastbaar. Op ontdekkingstocht met Hanny is altijd een feest! Zelfs (of juist?) wanneer het moeilijk is - tot nu toe voelt het elke keer als een heerlijk warm bad, een plek waar je mag zijn precies zoals je op dat moment bent. Bedankt, lieve Hanny!

En tijdens dit intensieve proces was jij daar. Jij stuurde bij waar nodig bij en wist me steeds weer erbij te halen als ik dreigde af te drijven. Dat deed je op de manier die jou zo kenmerkt: aards, eerlijk en met een fijne portie humor. Het hielp me door te gaan in de sessie toen ik eigenlijk dacht : laat maar… Ik miste door de online verbinding op lastige momenten af en toe wel de fysieke steun, een knipoog, een blik, een arm om mijn schouder. Tegelijkertijd ontdekte ik ook dat ik op de momenten dat ik dacht steun nodig te hebben, het ook zonder die fysieke nabijheid de “ellende “overleefde. En dat is dan ook wel weer een mooie ervaring. Graag maak ik binnenkort nog een afspraak met je om verder te kijken naar wat er nodig is om mijn verlangen meer ruimte te geven. Als het ff kan kom ik dan weer graag naar je toe, als het agenda-technisch niet past of als corona roet in het eten gooit sta ik na deze ervaring ook zeker open voor een online sessie, al moeten we dan wel wat bedenken op het kopje koffie en de omhelzing na afloop ?

Ik voel me soms niet op mijn plaats. Ben ik niet te nuchter om in het veld te staan? Draag ik wel bij.. En dan sta ik versteld dat ik zonder het te weten precies doe wat ik moet doen. Dat ik voel waar ik moet gaan staan… Voor mij, als niet zozeer praktiserend spiritueel mens, is elke keer weer de verwondering, mede door de begeleiding die Hanny aan de opstelling geeft, waarin van alles teweeg wordt gebracht. “In het veld” spreek (antwoord) je vanuit je gevoel (hart) en is het nooit fout, dit geeft na afloop een fijn en sterk gevoel. - Kaat

Tijdens een opstelling ben je betrokken en ik voelde me ongelooflijk goed begeleid! Dankjewel. Na de opstelling was ik zoveel meer in contact met een gevoel van rust.

Krista

Ik zat letterlijk klem. Het enige wat ik voelde was: 'dit wil ik niet meer'. Tijdens de opstelling bleek dat er uit de familielijn iets heel groots zich liet zien. Dit mocht ik achter me laten. Er was nu ruimte ontstaan voor een nieuw stuk dat zich kon aandienen. Na de sessie voelde ik me letterlijk lichter. De sfeer in huis veranderde. Ik krijg weer energie en ruimte om inspiratie toe te laten. Hanny, bedankt! Je bent goud waard. Het gevoel voor en na de sessie is een wereld van verschil. Liefs Vanessa

Vanessa

a

Laten we verbinden!

Met mij werken levert je nieuwe inzichten en nieuwe vergezichten op. Je leven verandert en jij staat weer aan het roer van jouw boot. Na iedere sessie ervaar je meer rust en vooral ruimte om jouw pad te volgen!