ERVARINGEN

Mei 2021 | Celesta

Bij Hanny laatst een meegedaan aan “wat heeft je hond te vertellen”. Samen met 4 andere mensen in een zoom meeting. Ik had voor onze hond het blaffen genomen. Onze hond Happy blaft bij elk geluidje binnen. Buiten niks aan de hand. Dus dat stelde we op. We maken een zin en ieder krijgt een woord. Bij dat woord krijg je een gevoel of je wilt iets doen of zeggen. Het mooiste was dat dit over mij ging. Dit was mijn proces wat Happy mij liet zien. Ik vind dit zo mooi. En zo direct dat je het meteen voelt. Mooi Hanny hoe jij je passie volgt en dit op een mooie manier kan ondersteunen. Dank je wel daarvoor.

April 2021 | Petra

Afgelopen week heb ik deelgenomen aan een online opstelling. Mijn vraag ging over mijn twee tollers, Sep van 12 jaar en Lasse van 1 jaar oud. Lasse gaat soms vanuit het niets (voor mijn gevoel) op ons of Sep blaffen en hij is dan lastig te bereiken. Wat kan dit zijn?

Tijdens de opstelling vertelde Sep dat hij Lasse soms erg druk vindt terwijl Lasse aangaf niet echt in de gaten had dat hij zo druk kan zijn. Sep gaf ook aan dat ik het moet regelen, ik moet eerder ingrijpen en Lasse kalmeren en / of Sep beschermen.

Daarnaast gaf Sep aan het heerlijk te vinden om met mij te kunnen blijven werken. Samen dingen doen is prima maar ook met Lasse erbij, dan kan hij laten zien wat hij kan. Ik probeer daar een gezonde balans in te vinden.

Ik heb lang getwijfeld om een tweede hond te nemen omdat het een egoïstisch besluit was naar mijn idee waar ik Sep niet direct een plezier mee zou doen. Tijdens de opstelling gaf Sep aan niet dol op mensen en daarom erg blij is met een hond erbij. Dat ontroerde me. Ze zijn ook zo lief voor elkaar, daar geniet ik echt enorm van.

Ik vond alle opstellingen die avond zo bijzonder en heb genoten en ook veel geleerd. Wat is het toch prachtig dat mensen kunnen resoneren op andere mensen, dieren en hun bevindingen/gevoelens zo mooi met respect kunnen verwoorden. Elke opstelling zet mij aan het denken, ik probeer open te staan om te kunnen leren/zien/voelen. Zelf heb ik een hele theoretische opleiding, waar weinig aandacht was voor gevoel. Ik ben echt heel verrast hoe mensen zich echt helemaal kunnen invoelen in jouw situatie waar echt dingen gebeurden die in het echt ook gebeuren, prachtig! Hanny, heel hartelijk dank voor deze bijzondere avond.

 

februari 2020 | Vanessa

Wat een mooie ervaring was het weer.
Deze week heeft Hanny weer een prachtige opstelling voor me gedaan.

Op afstand want helaas woon ik 113 km bij Hanny vandaan.
Wist je dat 113 staat voor een nieuw begin, vervullen van je missie & doel, onafhankelijkheid, creativiteit, zelfexpressie, communicatie en groei.
Maar goed, ik dwaal af.

Ik voelde me letterlijk de put in getrokken worden. Frustratie, irritatie, onrust. Het lukte me niet om positief te zijn en de situatie door de ogen van liefde te zien.

Ik zat letterlijk klem. Het enige wat ik voelde was: ‘dit wil ik niet meer’.

Tijdens de opstelling bleek dat er uit de familielijn iets heel groots zich liet zien.
Dit mocht ik achter me laten. Er was nu ruimte ontstaan voor een nieuw stuk dat zich kon aandienen.
Na de sessie voelde ik me letterlijk lichter. De sfeer in huis veranderde.

Ik krijg weer energie en ruimte om inspiratie toe te laten.

Hanny, bedankt!
Je bent goud waard.
Het gevoel voor en na de sessie is een wereld van verschil.
Liefs Vanessa

januari 2021| Hilda

Teun
Teun ( onze toller van 3 maanden) de liefste, intelligentste pup die ik maar kan bedenken. Alles gaat top, leert snel maar helaas het, niet bijten en de kat met rust laten, komt in zijn kopie niet op. Na vele wondjes aan mijn handen, de nodige frustratie en een lege trukendoos, contact gezocht met Hanny.
Ze heeft mijn verhaal aangehoord en heeft een goed gesprek met Teun gehad. Hem duidelijk gemaakt dat ik mens ben en dat je die niet bijt. De 2 dagen daarna heeft hij heel veel geslapen en zowaar het bijten is stukken minder en acceptabel (is nu eenmaal een pup) en beter te corrigeren. Eindelijk rust in zijn koppie en lijf en in het mijne. ( alleen de kat is, als ze loopt, is nog een dingetje, maar komt vast goed)
Nu kunnen we er weer tegenaan en fijn samen trainen / werken aan een super fijne toekomst.
Was weer een hele bijzondere ervaring en snap er niets van maar dat gesprek heeft 👌👍 gewerkt
Als er ooit in de toekomst weer iets is, vraag ik zeker haar hulp..
Ps: denk niet, dat is weer iemand zonder hondenervaring. Teun in mijn 4de toller en 5de hond.
Zo zie je maar, soms heb je een beetje hulp nodig om verder te kunnen.
Hanny, ik ben blij met je.
Xx Hilda.

februari 2020 | mijn eigen ervaring als therapeut

Blijf bij jezelf!

Een meisje van 10 mocht van haar moeder samen met mij een sessie doen.
De sessie ging over buikpijn die ze af en toe had. Na de korte sessie was duidelijk wat haar verhaal was.
Om zeker te zijn dat ze haar moeder goed zou kunnen vertellen wat ze had ervaren, vroeg ik haar wat haar verhaal was.
Ze zei: “Dat ik goed bij mezelf moet blijven!”

“Wow kind van 10”, dacht ik, “jij bent echt geweldig”.
Daar gaat het inderdaad om. Ondertussen huppelde zij naar haar moeder toe.
Met jou komt het vast goed als je die gedachte kunt vasthouden!

januari 2020 | Monique

Ik zag geen uitweg meer

Iets langer dan een jaar geleden, kwam ik bij Hanny omdat ik zoveel had meegemaakt in mijn leven, ziekte en relatie enzovoort. Ik zag geen uitweg meer. Ik dacht ik vraag aan Hanny of zij iets voor mij kon betekenen. Tuurlijk kan Hanny dat!! En zo begon ik aan de vele sessies en dat hielp. In het begin vaak achter elkaar omdat ik nogal ongeduldig ben en sneller resultaat wilde. Ik kwam steeds beter in mijn vel te zitten, en ik kwam erachter dat door Nei therapie alle gebeurtenissen die in je leven gebeuren voor een reden is. Wat er voor/tijdens/na je geboorte gebeurt dat je dat met je mee krijgt en voelt. We doen niet altijd Nei therapie maar ook opstellingen en dat kan van de familie zijn of iets waar je op dat moment erg mee zit. Het is zo bijzonder wat er allemaal voorbij komt want het klopt ook allemaal. De gebeurtenissen die je tussendoor overkomen gebeuren door een reden van vroeger wat je onbewust hebt meegedragen en door iets tot uiting komen. Ik voel dat het een stuk beter gaat met mij en ik ben enorm gegroeid door mijzelf maar met hulp van Hanny. De tijden tussen mijn sessies worden steeds langer. En mijn dochter gaat sinds kort ook naar Hanny en heeft daar ook erg veel aan! Hanny is niet alleen maar een therapeut voor mij, het voelt meer dan dat… Een top vrouw is ze. Ze doet dit met liefde. En niet alleen tijdens de sessie maar ook daarna helpt ze je als je nog vragen hebt of ergens mee zit. Ze vraagt tussendoor ook hoe het met je gaat en of de sessie heeft geholpen en of je er wat van voelt. Dat vind ik zelf heel fijn.

december 2019 | Saskia

Dankjewel …

dat jij mij kunt laten zien wat is! 
Er vallen nu al zoveel meer dingen op zijn plek. 
Waarom bepaalde dingen/mensen mijn boosheid met name triggeren, inclusief mijn eigen zoon. 
Nu voel ik allesbehalve boosheid, ik voel gejubel!!

oktober 2019 | Stefanie

“Hoe gaat het met je?”

Het gaat op zich wel goed met mij. Veel dingen blijven een ‘struggle’ maar het lijkt alsof ik sterker in ‘de struggle’ sta en dichter bij mezelf kom. Het is natuurlijk allemaal ook een proces. Het is voor het eerst in een hele lange tijd dat ik mezelf vraag: wat wil IK? Dus ik ben mezelf aan het leren kennen.

september 2020 | Renate

NEI en “oud puin”

Ik kwam bij Hanny om ‘oud puin’ te ruimen. Ik wist dat er ergens nog iets zat bij mij, waar ik zelf niet bij kon, maar wel last van had, waardoor ik stagneerde in mijn proces. We hebben gewerkt met de Aquariusfrequenties. Er kwam een voorval naar boven uit mijn jeugd waarna ik het contact met mijzelf, mijn ‘Hogere zelf’ verloren ben.

Deze kwam luid en duidelijk weer binnen tijdens de sessie en ook daarna, tot op de dag van vandaag, voel ik dagelijks dat contact. Een warme, érg liefdevolle en blije energie.

Ik moest er wel even een paar heftige dagen voor door van verdriet en innerlijk opruimen. De Aquariusdruppels (die erg snel verstuurd werden door Dionne) helpen daarbij.

Bedankt Hanny dat je het contact hebt hersteld. Ik kan weer verder op mijn pad! Met alle steun en leiding die ik in de buitenwereld zocht, maar die gewoon in mezelf zit.

Mieke Verburcht

“Wow… je kijkt naar mijn keelpijn en echt waar! Ik kan na de sessie veel dieper ademen! Jeetje, dit wilde ik je toch heel graag laten weten.”

Kees Jan de Vos

“Ik had hooikoorts en Hanny wilde ‘tussendoor’ wel even met mij kijken of er wat kon veranderen.. Zo gaaf, sinds deze zomer (2017) helemaal geen last meer gehad”

Elizabeth

“‘ ]]”zo bijzonder hoe we in de sessie contact hebben gemaakt met mijn verloren kindje”. Ik ben je er heel dankbaar voor XXX

Inge Parlevliet

“Na onze afspraak met zo’n bijzonder gevoel naar huis gereden” Jeetje wat was dat  apart Ik weet zeker dat er ‘iets’ gebeurd is. Graag wil ik een tweede afspraak maken!”

januari 2019

NEI en fibromyalgie

Een tijdje geleden heb ik met Hanny een NEI sessie gedaan omdat, zeker in de winter, mijn fybromyalgie mijn functioneren in de weg zat. Door de kou zijn mijn spieren dan stijf en pijnlijk wat bewegen moeilijk maakt en me de hele winter het gevoel geeft alsof ik griep heb.

Gezien de afstand Amersfoort-Kekerdom hebben we de sessie per telefoon gedaan. En net zoals bij eerdere sessies was ik nu ook weer verbaasd wat er bovenkwam. Een voorval dat ik me niet kan herinneren maar blijkbaar toch een enorme impact heeft gehad. Door de emotie die er aan gekoppeld was te verwerken kon ik verder.

De pijn is vrijwel weg, ik heb meer energie dan ik in jaren heb gehad. En ik ben zonder te lijnen een aantal kilo afgevallen. Zo ben ik een emotionele last kwijt en heb er een stukje zelfvertrouwen voor teruggekregen. Iedere sessie brengt iets nieuws en iedere keer is het weer spannend wat er nu zal verbeteren – of het nu verwacht of onverwacht is, het is altijd weer een cadeautje.

Januari 2019 | Femke

Niet lekker in mijn vel

Ik voelde me al een redelijk lange tijd niet fijn in mijn vel. Ik voelde me niet mezelf, was constant bezig met wat er allemaal verkeerd aan mij en mijn beslissingen was en kon me niet meer echt focussen op iets. Ik heb haar leren kennen via mijn vriendin en voelde me eigenlijk al vanaf de eerste ontmoeting helemaal op mijn plek. Elke keer als ik daar langskwam voelde ik mezelf rustiger worden.

Nadat ik al een paar keer langs was gekomen bij haar vertelde ik haar dat ik het lastig vond om positief te zijn, vooral wanneer er iets was gebeurd. Zij gaf me haar kaartje en vertelde me dat ik er maar even over moest nadenken. Ze dacht mij te kunnen helpen en legde uit wat en hoe zij probeert anderen te helpen. Het leek me een hele fijne manier om geholpen te worden, want al die psychologen met gesprekken hebben mij nooit geholpen. Ik ging erover praten met mijn ouders en zij vonden het een goed idee om het een keer te proberen.

De eerste keer dat ik daar kwam was ik erg nerveus. Ik had wel een beetje een beeld van wat we gingen doen, maar toch nog niet helemaal. Tijdens de sessie had ik het wel naar mijn zin. Ik kwam erachter dat ik mijn positiviteit was verloren omdat ik een meisje bij de bushalte had ontmoet. Ik had nooit kunnen weten dat zoiets kleins zoveel invloed kan hebben. Toen we terug naar huis reden was er een last van mijn schouders.

Na een tijd merkte ik dat het nog steeds niet helemaal zo ging als ik hoopte. Ik had gevonden wat ervoor zorgde dat ik me nog steeds niet helemaal top voelde. De volgende keer gingen we daar weer aan werken. Tijdens de sessies met Hanny voel ik me altijd op mijn plek en geaccepteerd. Je kan alles doen, want niks is te gek volgens haar. Ik kom dingen over mezelf te weten tijdens de sessies met Hanny die ik op bijna geen enkele andere manier zou kunnen. Bij haar voel ik me geaccepteerd, op mijn gemak en belangrijk. Ik ben Hanny ontzettend dankbaar en ik hoop dat ze nog veel meer mensen mag helpen.

december 2018

Wat ik het mooie vind aan Hanny’s praktijk is dat zij geen onderscheid maakt tussen mens en dier. Het gaat slechts om het contact maken met het onderbewustzijn van een ziel.

Zo maakte Hanny voor mij contact met mijn hond Chienna. Chienna had een man aangevallen.. Een man waarvan ik wist dat ze er altijd al een hekel aan had, dus wat dat betreft verbaasde mij haar keuze niet. Gelukkig was de man niet gewond, alleen zijn korte rode sportbroekje moest eraan geloven..

Het was mij al opgevallen nadat Chienna een paar weken terug gesteriliseerd moest worden dat ze op een andere manier gromde naar bepaalde mensen, een manier die ik niet van haar gewend ben dus ook niet al te serieus nam.
Door een telefonische NEI-sessie (zó fijn dat als je niet in de gelegenheid bent naar Hanny toe te komen telefonisch/op afstand ook mogelijk is!) kwamen wij erachter dat de operatie een klap was geweest voor Chienna, haar doel in het leven was kinderen baren en dat was niet meer mogelijk (Chienna is een fokteef, bij mij met pensioen). Ze voelde zich zwak (ego en geest) sinds de operatie. Zich niet helemaal bewustzijnde van het feit dat het echt het beste voor haar was (ze was mogelijk zwanger, een bevalling op deze leeftijd was te riskant. Ook bleken haar eierstokken vol cystes).

Door middel van de NEI-sessie met Hanny kwamen wij erachter dat dit zwakke gevoel op het moment van het incident teveel voor haar was, deze man maakte iets in haar los dat ze met haar kracht en moed moest bewijzen, al was het voor haarzelf.

Hanny heeft met haar onderbewustzijn gebabbeld en haar de hele situatie (waarom sterilisatie) aan haar uitgelegd en zo heeft Chienna het een plekje kunnen geven. Op het moment dat het de sessie ten einde kwam (Chienna en ik waren in de tuin) is Chienna naar binnen gegaan en in haar mand gaan liggen. Het voelde als een moment van acceptatie. De rust is er weer 💕
Dankjewel Hanny, dat je er voor ons bent.

December 2018 | Geert

“NEI heeft me beslist aangeraakt”

Een toevallige ontmoeting, daar geloof ik al lang niet meer in. Bij de Waard van Kekerdom, Hanny’s buurman, ontmoeten we elkaar en binnen 5 minuten was er de klik. Ik ben gewoon dik te zwaar en overtuig me dagelijks dat ik niet te veel eet. Raar toch? Wie houdt wie voor de gek?

Hanny pelt laagje voor laagje af, methodisch en beslist speurt ze mijn saboteurs op. En die komen uit onverwachte hoek, waauw. Na twee sessies merk ik dat er wat is ‘aangeraakt’. Alsof er een alter ego bij elke eetpoging me de vraag stelt of het wel écht nodig is. Ik heb de kracht om soms mijn mond niet vol te stoppen. Wonderlijk. Niet meer dan tweeënhalf uur brengen voor elkaar waar ik al veel jaar mijn best voor doe. Dank je wel Hanny.

Eind december, twee weken later ontving ik een update via de mail:

Kwam ie toch weer op bezoek.

Bijzonder gevoel, na de NEI behandeling van Hanny, dat honger zich anders manifesteerde. Het was een tevreden buikgevoel dat de plaats innam van die knagende honger. Waar mijn onderbewustzijn eerder vooral op zoek was naar ‘beloningen’ waren die ineens niet meer aan de orde.

Een aantal dagen ging het eigenlijk goed, het ging anders. Geen snackbehoefte zonder een duidelijk aanwijsbare reden. Het aanbod was er gewoon, alleen ik zocht nauwelijks meer naar die (eet)beloning.

En toch kwam ie ineens weer op bezoek. Vrouwlief had een grote lade opnieuw ingericht. Waar de koekjes en andere lekkernijen steeds werden verstopt om me tegen mezelf te beschermen. Trok ik onnadenkend die grote, nieuw ingerichte lade open. Met die zoete kroepoek met noten, puur suiker en lekker pittig. Ik nam er één, maar nummer twee bleek hier vast tegenaan geplakt te zijn. Dat kon alleen maar een goedkeuring betekenen, toch?

En toen was ie weer op bezoek en ging ik kijken wat er nog meer te vreten was. Om ’s avonds een ander gevoel in de buik te hebben. Niet dat geruststellende en tevreden buikgevoel maar meer het volle pens idee ☹

Ik heb de avond geofferd aan die bezoeker en me laveloos vol gestopt, een forse borrel erbij. Om de volgende ochtend zorgwekkend met een vraagje terug te komen “zou ik het nu helemaal weer hebben verknald?” Een kale cracker bracht me voldoende ontbijtvulling, paar mokken thee en dat tevreden gevoel was er weer alsof er niets was gebeurd. Die dag rij ik met gemak langs allerlei verleidingen zonder aandrang. Ik weet in welke lade thuis al het lekkers is. Maar de aandrang van die ene dag is er gelukkig niet meer. Life goes on, thx NEI

December 2018 | Renske

Lieve Hanny,

Ik vind het moeilijk onder woorden te brengen wat jij voor ons betekend. Al voor dat je begon met je opleiding tot NEI coach maar nog meer de laatste anderhalf jaar.

Eerlijk gezegd was ik in het begin was sceptisch. Maar mijn nieuwsgierigheid overwint meestal en ook nu. Twister onze oude hond was 12 toen we in mei 2017 op bezoek kwamen. Een paar weken er voor hadden we op het punt gestaan om hem in te laten slapen. Hij leek veel pijn te hebben en de pijnstillers deden niet altijd even goed hun werk. Na een heerlijke wandeling heb je hem gevraagd of hij mee wilde werken en dat wilde hij. Er kwam van alles boven uit de tijd voor we hem in huis hadden genomen en al was het mij niet duidelijk wat dat met de pijn van zijn artrose te maken had hij was de rest van de dag meer ontspannen. De weken er na werd het verschil duidelijk. Hij liep sneller, verender en de rondjes waren weer langer. In het bos herkenden mensen hem zelfs niet omdat hij er zoveel jonger uitzag. Het verschil was ongelooflijk.

Deze zomer sloeg helaas het noodlot toe, Twister zakte in een kuil en brak een spondylosebrug. Hij kreeg nieuwe pijnstillers en de dierenarts ging er vanuit dat hij met een maand of 2 weer helemaal genezen zou zijn. Maar behalve die botbreuk leek er meer aan de hand. Omdat hij de afstand van Amersfoort naar Kekerdom niet af kon leggen in de auto met die hitte hebben we de NEI sessies via de telefoon gedaan. Hij had nog zoveel te vertellen over de laatste jaren bij ons. Het was bijzonder om te zien hoe hij begon te grijnzen als hij toestemming gaf tot een sessie. De anekdotes die hij ophaalde en de manier waarop hij ons geruststelde dat het niet erg was dat het einde er aan kwam. Hij was al afscheid aan het nemen en bereide ons voor op het onvermijdelijke moment en de knoop die we moesten gaan doorhakken. Jouw hulp is van onschatbare waarde geweest voor ons zowel tijdens zijn ziekte als bij ons rouwproces.

November 2018 | Jonas

“Nogmaals bedankt!”

Ik ben helemaal aan een nieuwe fase in mijn leven begonnen! Mijn pijn is echt verdwenen. Ik ben nog steeds onder de indruk.

Wil je snel een afspraak?