Dierentolk

a

praten met je dier

``Ik zou willen dat ik met hem kon praten...``

Mijn werk als dierentolk ging een steeds grotere plek innemen. Hierdoor heb ik alles wat met dieren te maken heeft ondergebracht op de nieuwe website:

www.dierenopstellingen.nl

Daar kan je veel informatie vinden over wat ik allemaal doe en op welke moment ik wat organiseer.

Tegenwoordig leidt ik ook mensen op om de mooie vaardigheid om met dieren te praten te leren: Want dieren kunnen praten én iedereen die wil kan ze horen!

Dieren proberen met je te praten. Als jij ernaar wilt leren luisteren heb ik echt goed nieuws. Je kunt meedoen met de workshop dierentolken! Regelmatig organiseer ik hiervoor een workshopdag.

Ieder dier heeft zijn eigen verhaal. De vele dieren waar ik al mee gesproken heb, die hebben samen met hun baasjes wel een prachtige band gekregen omdat als je toe staat dat ze een gesprek met je hebben, jouw huisdier écht die plek krijgt die hij of zij verdient. Nooit is er een klacht geweest waar ik eenzelfde antwoord op heb gekregen.

Altijd is het heel bijzonder wat een dier vertelt. De mooiste gesprekken zijn het! Dieren leven altijd in het NU en er is nooit een verborgen boodschap.

Als jij dat ook wilt leren, nodig ik je uit om mee te doen. Je ontsluit echt een wereld die magisch is en tevens leer je meer over je eigen dier! Samen de wereld mooier maken!

Dieren behandeling NEI

Ook bij dieren worden traumatische ervaringen opgeslagen in een voor ons onzichtbare laag. Helaas komt die laag wel tot uiting. Om te komen tot heling zal op die laag ook herstel moeten plaatsvinden.

Werken met dieren is voor mij iets wat gaandeweg ontstaan is. Steeds vaker klopten mensen aan bij mij voor een gesprek met hun hond of paard. Het meest bijzondere is wel dat ieders huisdier zijn eigen verhaal verteld. De ene keer krijg ik een dier aan de lijn dat iets heeft meegemaakt waarover hij graag wil vertellen, de andere keer krijg ik een dier wat getraumatiseerd is en mag ik helpen om het ervaren trauma los te laten. Altijd kijk ik samen met je wat er is en overleg ik wat je dier me vertelt. Je ziet meestal direct dat het gesprek dat ik samen met jouw dier voer, effect heeft.

Hoe werkt het? Je maakt een afspraak met mij en zorgt dat ik een goede foto heb van de kop van je dier. Zonder dat daar andere mensen of andere huisdieren op staan. Dan bel ik je op en we gaan aan de praat. Terwijl ik bezig ben leg ik uit wat je dier wil vertellen en kijk ik wat er voor dat moment mogelijk is. Soms kan ik een healing toepassen, soms wil het dier veel vertellen, altijd passend bij wat er nodig is voor dat moment.

ERVARINGEN

Met Buddy gaat het verrassend goed. We zijn allemaal hard aan het werken om vertrouwen op te bouwen. Zijn eten krijg hij alleen nog maar in contact met elkaar. Bij oefeningen die jij hebt aangereikt. En ook buiten. We merken dat hij hierdoor gefocust is op ons en hierdoor minder spanning opbouwt. Bij situaties waar we het contact dreigen te verliezen, pakken we even een andere route. We zijn echt heel erg blij met deze situatie. Het is hard werken voor ons allemaal, maar het brengt ons een meer ontspannen hond. ?Wij zijn er ook echt heel blij mee. We zien nu ook dat hij in diepe rust kan zijn. Voorheen lag hij op zijn plekje. Maar bij ieder geluid sprong hij op. Hij hoeft nu niet meer overal bij te zijn.

Trouwens even een wow momentje delen. Ik was met Vilja op de heide en ze liep los. Toen was er ineens een luchtballon, waar ze altijd heel panisch voor is, en ze schrok wel maar rende niet weg. In plaats daarvan stond ze stil en wachtte ze totdat ik bij haar was om haar aan de lijn te doen. ? en dat was woensdag ook al zo met een vuurwerk knal.. echt zo veel beter dan een jaar geleden!! Joepie!! ??

Hulp voor mijn honden Ik heb tot nu toe 3x de hulp van Hanny ingeroepen om met mijn honden Jira en Bram (uit Roemenië) contact te maken. Vanaf het 1e gesprek 'wist' ik dat ik echt met Jira en Bram sprak! Zó fijn om via haar te horen hoe zij hun leven en het contact met mij beleven. Ik merkte ook het verschil in hun gedrag vóór en ná de sessies. Zij kunnen net als wij ervaringen verwerken en omzetten, echt waar!

"Rust in de roedel" We kregen in onze roedel van 3 Flatcoats een pup erbij. De oudste hond 11 jaar vond het de eerste dag erg leuk, maar de tweede dag was het besef er dat de pup bleef en was de oude hond niet meer aardig naar de pup. Heb de pup en oude hond een poosje uit elkaar gehouden, maar vond dit geen oplossing. Ik heb toen contact gezocht met Hanny van Poositief. We hebben een sessie via Whatsapp gedaan en de rust was wedergekeerd. Het was een bijzondere ervaring, maar met een mooi resultaat. Nu is de pup inmiddels 10 maanden en de hormoontjes beginnen te werken. Sinds een paar dagen weer wat onrust in de roedel, dus gevraagd om een nieuwe sessie nu met name voor de “pup”. Als dit weer het gewenste resultaat geef ben ik zielsgelukkig ❤️❤️

Niet alleen een dierentolk gesprek is mogelijk, maar het is ook mogelijk om een opstelling met een dier te doen. Dat kan op woensdagen. Dan kan je zelf komen, of we maken een verbinding via Zoom. Het is echt geweldig om zo meer informatie over je dier te verkrijgen en te merken dat er zoveel meer duidelijk wordt.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op. Ik ben altijd bereid om mee te denken als jij meer helderheid over je dier wilt hebben.

a

Vertrouwen en verbinden

Gedrag van een dier is een reflectie van hoe jouw dier zich voelt. Dieren kunnen net als mensen ook energie van hun baasjes overnemen. Door samen met jouw dier in gesprek te gaan haal ik zijn verhaal naar boven. Soms wordt dan duidelijk dat jouw dier meedoet in het proces van de baas.

Altijd ga ik uit van het zoeken naar de oorzaak voor verlies van vertrouwen en verbinding. Ik zoek naar de oorzaak van het gedrag en als die wordt gevonden kan er wat veranderen. Positief veranderen. Je dier wordt rustiger en kan een situatie met meer vertrouwen aangaan. Dit rustiger worden zie je vaak al in het gesprek gebeuren.

Je bent namelijk thuis als ik met je dier in gesprek ga. Heel veel gesprekken hoor ik ook dat er direct ontspanning bij het dier optreedt. Hij rekt zich uit, gaat slapen, mensen zien hun dier daadwerkelijk op dat moment ontspannen. Ook bij jou verandert er dan iets. Want als jij ziet dat er daadwerkelijk ontspanning komt, vertrouw jij ook meer dat er een positieve verandering mogelijk is voor het probleem waar je bij mij voor aanklopt.

Als je denkt dat is eigenlijk ook logisch, boek dan een afspraak! Jouw relatie met je dier verdient een prachtige samenwerking en optimaal vertrouwen in elkaar. Luisteren naar elkaar is de weg ernaartoe. Dat ik dan in eerste instantie daarin je begeleider ben is de weg waarin jullie elkaar beter leren begrijpen. Uiteindelijk is dat toch waarom je met elkaar bent ♥.

Wil je snel een afspraak?


Widget not in any sidebars