De Poositieve reis voor gezinnen

a

Je wil je kinderen vrij laten spelen en hun eigen weg laten gaan.

Je gunt ze een leven dat ontspannen en in verbinding is.

Je bent je bewust dat je als ouder verantwoordelijk bent voor alles wat je ‘doorgeeft.

Je wilt weer in verbinding komen met jezelf en je partner. Want de taak die je als ouders hebt, is mogelijk heel zwaar geworden. Als je een opstelling doet met het HELE gezin, kan je daar weer terecht komen.

Jouw kinderen zijn dat zeker waard. Het vraagt van jullie alleen de tijd om te komen en je open te stellen.

Na een opstelling ontstaat er in het gezin een andere dynamiek en een nieuw evenwicht.

Gezinsopstellingen omdat JIJ als ouder verantwoording neemt.

De Poositieve reis voor GEZINNEN!

Door een gezinsopstelling kan zichtbaar worden wat jouw kinderen vanuit de onderstroom willen zeggen. Ieder gedrag is een oplossing voor een thema dat meestal NIET bij de kinderen begint.

Wil jij verandering, dan kan je door met het hele gezin een opstelling te ervaren, zien en ervaren wat het gedrag écht wil vertellen.

Hanny

therapeut/coach bij Poositief

Hanny Poos eigenaar Poositief

Komend vanuit het onderwijs

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in het onderwijs. Van groep 1 tot en met groep 8. En altijd stonden voor mij de kinderen centraal. Destijds was ik me nog niet bewust van de dynamieken waar kinderen in terecht komen, maar kon ik wel al waarnemen dat in ieder gezin eigen thematieken speelden.

Door te werken vanuit de systemische principes volgens de ordeningen van Bert Hellinger, waaruit ik door nascholing mijn eigen unieke werkwijze heb ontwikkeld. Door mezelf als opsteller terug te houden en me te richten op de kracht die in alle systemen zit om te kunnen groeien.

Ik richt me op korte en krachtige interventies. Dat is mogelijk met een familieopstelling. Kinderen mogen spelen. En dat betekent dat er geen langlopende trajecten nodig hoeven zijn.

Systemisch werk heeft me geleerd dat ieder mens, hoe moeilijk of zwaar het probleem ook is, bevrijd kan worden als duidelijk is wat er WERKELIJK gezien wil worden. De diepe laag van de ziel bereiken maakt dat er meestal geen maandenlange begeleiding nodig is..

Door met het hele gezin samen te kijken waar de ziel van de familie uit evenwicht is geraakt en te ervaren hoe het is als er balans is, ontstaat de verandering waar je naar zoekt.

Deze ‘ziels’ ervaring is zo intens en werkt zo diep door, wel tot een half jaar of driekwart jaar, dat je vaak maar 1x hoeft te komen.

Na de opstellingdag houden we korte tijd later een gesprek. Ik bekijk dan met de ouders of de beelden bij alle gezinsleden zijn begrepen, zodat de uitwerking ervan zich verder kan ontvouwen.

Jouw persoonlijke ontwikkeling als volwassene mag je dan daarna zelf weer oppakken, bijvoorbeeld met de Poositieve reis.

Wat kan het voor jouw gezin doen?

Vanuit de gezinsopstelling wordt gewerkt met het hele gezin, in een besloten setting, onder begeleiding van Hanny Poos en de inzet van representanten. Ook als kinderen niet actief meedoen aan de opstelling, ervaren ze door hun aanwezigheid direct de uitwerking ervan, lichamelijk en geestelijk in de diepere lagen. Zo komt er ruimte voor genezing en verlichting.

Wat doen de kinderen tijdens deze opstelling?

Kinderen en jongeren hebben tijdens de opstelling steeds de keus of ze willen meedoen of liever kijken, of ook intussen in dezelfde ruimte iets anders doen. 

Wat is het effect?

Het belangrijkste effect voor de kinderen is een directe gewaarwording dat veel van wat hen belast niet bij hen thuishoort, maar bij de volwassenen. En dat de ouders in staat zijn om die lasten zelf te dragen in plaats van op de kinderen over te dragen. De ordening van ‘groot’ en ‘klein’ kan weer worden hersteld als duidelijk wordt, welke dynamiek het kind volgt binnen het gezin.

ERVARINGEN

Gisteren heb ik voor het eerst een (online) groepsopstelling met Hanny en drie andere deelnemers gedaan. Wat een ervaring! Heel bijzonder om op deze manier kennis met andere mensen te mogen maken en een onderdeel te mogen zijn van hun proces, en ik vond het zo mooi en waardevol dat andere mensen dat voor mij wilden doen. Bijna bizar hoe we een enorme bron vol van informatie en gevoel voor elkaar werden! Hanny begeleidt heel fijn, voelt goed aan hoe en waar ze kan sturen: ze laat jouw proces aan jou maar springt in op het moment dat je dat nodig hebt. De openheid, het begrip, de liefde en verbondenheid tussen een groepje onbekende mensen waren bijna tastbaar. Op ontdekkingstocht met Hanny is altijd een feest! Zelfs (of juist?) wanneer het moeilijk is - tot nu toe voelt het elke keer als een heerlijk warm bad, een plek waar je mag zijn precies zoals je op dat moment bent. Bedankt, lieve Hanny!

En tijdens dit intensieve proces was jij daar. Jij stuurde bij waar nodig bij en wist me steeds weer erbij te halen als ik dreigde af te drijven. Dat deed je op de manier die jou zo kenmerkt: aards, eerlijk en met een fijne portie humor. Het hielp me door te gaan in de sessie toen ik eigenlijk dacht : laat maar… Ik miste door de online verbinding op lastige momenten af en toe wel de fysieke steun, een knipoog, een blik, een arm om mijn schouder. Tegelijkertijd ontdekte ik ook dat ik op de momenten dat ik dacht steun nodig te hebben, het ook zonder die fysieke nabijheid de “ellende “overleefde. En dat is dan ook wel weer een mooie ervaring. Graag maak ik binnenkort nog een afspraak met je om verder te kijken naar wat er nodig is om mijn verlangen meer ruimte te geven. Als het ff kan kom ik dan weer graag naar je toe, als het agenda-technisch niet past of als corona roet in het eten gooit sta ik na deze ervaring ook zeker open voor een online sessie, al moeten we dan wel wat bedenken op het kopje koffie en de omhelzing na afloop ?

Ik voel me soms niet op mijn plaats. Ben ik niet te nuchter om in het veld te staan? Draag ik wel bij.. En dan sta ik versteld dat ik zonder het te weten precies doe wat ik moet doen. Dat ik voel waar ik moet gaan staan… Voor mij, als niet zozeer praktiserend spiritueel mens, is elke keer weer de verwondering, mede door de begeleiding die Hanny aan de opstelling geeft, waarin van alles teweeg wordt gebracht. “In het veld” spreek (antwoord) je vanuit je gevoel (hart) en is het nooit fout, dit geeft na afloop een fijn en sterk gevoel. - Kaat

Tijdens een opstelling ben je betrokken en ik voelde me ongelooflijk goed begeleid! Dankjewel. Na de opstelling was ik zoveel meer in contact met een gevoel van rust.

Krista

Ik zat letterlijk klem. Het enige wat ik voelde was: 'dit wil ik niet meer'. Tijdens de opstelling bleek dat er uit de familielijn iets heel groots zich liet zien. Dit mocht ik achter me laten. Er was nu ruimte ontstaan voor een nieuw stuk dat zich kon aandienen. Na de sessie voelde ik me letterlijk lichter. De sfeer in huis veranderde. Ik krijg weer energie en ruimte om inspiratie toe te laten. Hanny, bedankt! Je bent goud waard. Het gevoel voor en na de sessie is een wereld van verschil. Liefs Vanessa

Vanessa

a

Laten we verbinden!

Met mij werken levert je nieuwe inzichten en nieuwe vergezichten op. Je leven verandert en jij staat weer aan het roer van jouw boot. Na iedere sessie ervaar je meer rust en vooral ruimte om jouw pad te volgen!


    a

    Liefde

    Liefde voor jezelf maakt je heel! Wat er ook gebeurd in je leven, het is nooit zonder reden. Focus op het proces. Het proces geeft je de verandering die nodig is. 'Alles komt altijd goed', is een mooie zin. Je kunt hem gebruiken als het even tegen zit.